Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Grow Your Business

Столешницы из искусственного камня. Мойки искусственный камень Столешницы из искусственного камня, Компания ООО «ПКФ«Рес-Импорт» более 15 лет производит на заказ столешницы, подоконники, барные элементы, мойки из искусственного камня любого размера и ко

Колко е важен протекторът за екран

 

Дисплей Времето, което прекарваме пред екрана на телефона вече заема осезаема роля в ежедневието ни. Според някои проучвания, ние докосваме телефона си над 2 000 пъти на ден и повече, без дори да си даваме сметка за това. Екранът на телефона е съвършена съвкупност от цветове, функции и много възможности и ако той е в неизправност, не можем да използваме телефона си.

Въпреки че технологията на производство напредва всеки ден, екранът остава сред най-уязвимите и скъпи части за ремонт. Според нанесената щета подмяната на даден дисплей може да достигне половината от пазарната цената на самия телефон (в зависимост от качеството, което изберете).

 

В производството на всеки дисплей за xiaomi, в наши дни, е заложено покритие за защита против надраскване, в най-горния слой на екрана, където се извършват всички жестове за управление на приложенията на телефона. Една от най-известните технологии е Corning Gorilla Glass и се внедрява в над 70% от всички телефони на пазара.

Държим да уточним, че това не е фолиото против надраскване, което е поставено върху дисплея след производство.

По-важният въпрос е дали покритието Corning Gorilla Glass на екрана е достатъчно?Отговорът е твърдо НЕ!

Магазин RTel освен в продажбата на аксесоари, е специализиран и в ремонт на телефони. При нас са пристигали както бюджетни телефони, така и флагмани от последно поколение. Въпреки някои разлики между ценовите класове във всяка марка телефони, и въпреки наличието на Corning Gorilla Glass или друга сходна технология, върху всеки екран след определено време на използване се очертават драскотини, ако не е бил с допълнително поставен протектор. Тези драскотини най-често са в резултат на начина, по който пренасяме телефона и допълнителните предмети, с които той има контакт – ключове, монети и друг тип остри, метални предмети. Приложената защитна технология при производство може и да осигурява определена степен на защита, но тя има своите лимити и те все още не са толкова високи.

Какъв е най-големият проблем, ако не използваме протектор за екран?

Протекторите за екрани, които допълнително поставяме след покупка на телефон или които обновяваме през определен период от време, имат за цел да предпазят екрана на телефона от надраскване, удари, изпускане и други въздействия, които в някой вид агресивна среда биха могли да причинят постоянни или непоправими щети.

Когато използваме телефона си без предпазен протектор всички механични или друг вид въздействия, които могат да наранят най-външния слой на стъклото на екрана, нанасят постоянни поражения, водещи до драскотини или счупване.

Белезите от драскотини не могат да бъдат премахнати, те ще останат завинаги върху дисплея на телефона и не могат да бъдат скрити. Ако някои драскотини са по-дълбоки биха оказали влияние върху поставянето на защитен протектор, след като не сте поставили такъв в началото и ще са проводник за слабости като проникване на въздух или фини прахови частици, което ще доведе до отлепване на поставения протектор.

Съществува технология, която може да замени стъклото от най-горния слой на дисплея с ново, но не винаги е оправдано с оглед на цената за извършване на процедурата и цената на устройството.

Какво можем да спечелим от поставянето на протектор за екран?

Според нас поставянето на протектор е задължително за всеки телефон. Той не само ще защити екрана на телефона от драскотини, но и от удари. Цената на който и да е протектор на пазара е десетки пъти по-малка спрямо цената за подмяна на горния стъклен слой или целия дисплей за iPhoneНаличието на протектор за екран ще абсорбира удари или драскотини и дори и да се счупи или надраска, той лесно може да бъде заменен с нов, а дисплеят Ви да остане непокътнат.

 

Искаме да направим две важни уточнения:

Никой протектор за екран не може да Ви гарантира 100%, или 75%, или 50%, или още по-малко проценти защита срещу счупване при силен удар или натиск. Всяка ситуация е много специфична и законите на гравитацията важат с пълна сила. Ако наистина искате да предпазите своя телефон и конкретно неговия дисплей от счупване, трябва да бъдете винаги много внимателни когато го използвате.

Това, което могат да Ви гарантират протекторите, е по-дълготрайна използваемост според технологията им на изработка. Ние предлагаме голямо разнообразие от протектори – някои са с по-голяма дебелина, но се чупят по-лесно. Други са тънки и гъвкави, но изключително издръжливи на удари и бихте могли да ги използвате години. Има и други видове протектори, но тях ще засегнем в отделна статия. По-важното е, че все още на пазара не съществува протектор, който наистина да защити дисплея във всяка ситуация и да бъдем напълно спокойни, че след като сме поставили протектор, дисплеят на телефона не може да бъде повреден.

Можем да направим следното заключение.

През дългите години на работа сме обслужвали хиляди клиенти, през ръцете ни са преминали хиляди телефони, всеки от тях с различни потребности, но изводът винаги е един и същ и той е, че наличието на протектор за екран е съществена част от защитата, която можем да осигурим на нашия телефон и определено инвестицията в този аксесоар е нищожна, спрямо разходите, които правим за закупуване или ремонтиране на телефон

 

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post